Καινοτομώντας για μια ακόμη φορά στον HIV

Η συζήτηση στο Πανελλήνιο Συνέδριο 2020 για τη δημιουργία ενός κλειστού, δυναμικού προϋπολογισμού με σκοπό την οριζόντια διαχείριση της HIV λοίμωξης.

Τα δεδομένα της μελέτης του Ινστιτούτου Οικονομικών της Υγείας (i-hecon) για την οικονομική αποδοτικότητα της θεραπευτικής διαχείρισης του HIV που παρουσιάστηκαν στη συνεδρία «Η διαχείριση του AIDS/HIV ως πρότυπο επιτυχούς διαχείρισης νοσήματος» και η συζήτηση που ακολούθησε είναι το αντικείμενο της έκδοσης την οποία μπορείτε να κατεβάσετε μέσω του συνδέσμου που θα βρείτε παρακάτω.
H Ελλάδα, ήδη από τις αρχές της δεκαετίας του ’90, πρωτοπορεί στην αντιμετώπιση του HIV. Αναζητώντας μια τεκμηριωμένη πρόταση ώστε να διασφαλιστεί η βιωσιμότητα της διαχείρισης του HIV, στο σήμερα και το αύριο, έφθασε στο τραπέζι του δημόσιου διαλόγου μια επαναστατική ιδέα: ένας κλειστός, οριζόντιος, δυναμικός προϋπολογισμός για τη θεραπευτική διαχείριση της λοίμωξης, ο οποίος αφορά το σύνολο της επικράτειας και το σύνολο των δραστηριοτήτων ―ιδέα που προτάθηκε πρώτη φορά στο 12ο Πανελλήνιο Συνέδριο της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Υγείας, το 2016 από τον καθηγητή Γ. Κυριόπουλο.
Τα δεδομένα της μελέτης του i-hecon που παρουσίασε ο Διευθυντής του Ινστιτούτου, Κώστας Αθανασάκης, δεν αφήνουν περιθώρια για αμφισβήτηση και συσπειρώνουν γύρω τους για να τα υποστηρίξουν όλους όσοι υπηρετούν χρόνια τώρα τη διαχείριση του HIV, τον Πρόεδρο της Ελληνικής Εταιρείας Μελέτης και Αντιμετώπισης του HIV/AIDS, κ. Μάριο Λαζανά, τον Πρόεδρο του Συλλόγου Οροθετικών Ατόμων “Θετική Φωνή”, κ. Νίκο Δέδε, και τη Νοσοκομειακή Φαρμακοποιό, Επιστημονικά και Διοικητικά Υπεύθυνη Φαρμακευτικού Τμήματος Γενικού Νοσοκομείου Αθηνών “Ο Ευαγγελισμός”, κ. Μαργαρίτα Βλάχου. Τη συζήτηση της συνεδρίας συντόνισε ο Καθηγητής Γιάννης Κυριόπουλος.

Διαβάστε το ΕΝΤΥΠΟ
Δείτε το ΒΙΝΤΕΟ της Συζήτησης